Barn och basket

Basket är en sport som ofta uppskattas av barn. Det är en fartfyllt och allsidig lagsport som kräver lite utrustning och går snabbt att lära sig. Träningspassen för de mindre barnen är fyllda med lek och skoj. Spelformen anpassas till de yngre barnens nivå och alla kan vara med utan krav på prestation. Dessutom är det en sport som spelas inomhus, till skillnad från många andra föräldrar till lagsportande barn behöver basketföräldrar inte stå ute och huttra i snö och kyla. Har du ett barn som är sugen på att börja spela basket? Här hittar du mer information om basketträningar för barn och vilken utrustning ett basketspelande barn behöver.

En träningsform som passar barn

Basket är ett utmärkt sätt att träna upp koordination och smidighet. Många föreningar erbjuder lekfulla basketträningar för barn från tre år och uppåt. Det är ofta först när barnen är i sjuårsåldern som de börjar att spela någon enstaka match. När barnet blivit tillräckligt gammalt för att tillhöra ett ungdomslag så börjar matchspelet bli mer regelbundet. Även när ungdomslagen tränar läggs en stor del av fokus på att ha roligt, men i den här ålderskategorin lär sig deltagarna även basketens regelverk ordentligt. Många klubbar satsar på en god återväxt och satsar mycket tid på barn- och ungdomsverksamheten. Kanske är din närmsta Basketklubb prisad för sitt arbete med barn och ungdomar? Om du vill veta var din lokala klubb huserar så kan du kontakta ditt distriktsförbund. Svenska basketbollförbundet (SBBF) har delat upp den svenska basketkartan i tolv distrikt, du hittar mer information om dessa på SBBFs hemsida.

Att köpa utrustning till ett basketspelande barn

Basket är en sport som inte behöver kosta speciellt mycket pengar. Den enda utrustning ditt basketspelande barn behöver är ett par shorts, en t-shirt, strumpor och basketskor. Under den kallare delen av året behövs även ett par överdragsbyxor och en värmande tröja på väg till och från träningarna. Det finns massvis med affärer som är specialiserade på barnkläder där du enkelt hittar prisvärda shorts och t-shirts. Ett par bra skor är något som det lönar sig att investera i. För nybörjaren räcker det med ett par gymnastikskor för inomhusbruk, när barnet spelat ett tag kan det dock vara väl värt pengarna att satsa på ett par riktiga basketskor med bra stöd. Många av de stora tillverkarna har ofta riktigt bra och prisvärda alternativ. Tänk på att barns fötter kan växa riktigt snabbt, barnets fot kan därför gärna ha plats att växa någon centimeter innan skon måste bytas ut!

Related posts