Dennis Rodman

Dennis Rodman är en amerikansk före detta basketspelare som dessutom är skådespelare. Under sin tid som spelare i National Basketball Association på 90-talet var han en av de mest kända någonsin och han hade en ny hårfärg under nästan varje match. Han är den enda spelaren som har vunnit den prestigefyllda titeln fem gånger men med två olika lag. Efter det har hans uppträdande utanför basketplanen fått mer uppmärksamhet än det han utförde på plan. Han har varit med i diverse tidningar med intervjuer om kontroversiella ämnen samt fått mycket uppmärksamhet för sin romans med världsartisten Madonna.

Rodman till Nordkorea

Dennis Rodman har varit i Nordkorea vid fyra tillfällen. Anledningen till hans besök är för att träffa landet diktator Kim Jung Un som är ett stort basketfan. Under 2014 var Rodman där tillsammans med flera andra före detta NBA-spelare för att spela en uppvisningsmatch. Syftet med detta var att ge matchen till diktatorn som en födelsedagspresent. Dennis Rodman har kallat sina resor för basketdiplomati men har fått kritik för att inte tagit tillfället i akt och diskuterat de antal amerikanska fångar som finns i landet, speciellt Kenneth Bae som släpptes först efter 735 dagar i fångenskap. Nu när Rodman åker till Nordkorea igen, så tog CNN tillfället i akt och frågade honom på flygplatsen om syftet med resan, men han gav ingen kommentar.

Dennis Rodmans utseende genom tiderna

Han är först och främst känd för sina prestationer på basketplanen men på senare tid har fokus varit på hans utseende och uppförande. Under sin basketkarriär var det vanligt att Dennis Rodman hade en ny hårfärg inför varje match. Håret kunde vara i en färg eller flera tillsammans med logotyper eller till exempel regnbågar. Han har också skaffat sig många tatueringar genom åren och andra modifieringar. Dennis Rodman har flertalet piercingar på sin kropp och har vid många tillfällen uppträtt utanför basketplanen i kvinnokläder och varit fullt sminkad. Anledningen till dessa framträden har inte varit klart eftersom han inte har velat prata om det. Om man har guldtänder såsom Dennis Rodman kan man ta hand om sina guldtänder hos tandläkare stockholm.

Related posts