Michael Jordan

Michael Jordan anses av många vara den bäste basketspelaren genom tiderna. Med några avbrott var han verksam under en 20-årsperiod, från 1983 till 2003. Under den tiden hann han spela över 1000 matcher och göra 2 three-peats, det vill säga vinna NBA-mästerskapet 3 år i rad. 1992 ingick han, tillsammans med Magic Johnson, Larry Bird, Charlie Barkley och Scottie Pippen i “The Dream Team” som tog hem basketguldet under OS i Barcelona. Han är spelaren med högst poängsnitt i NBA:s historia och den förste som 40 år fyllda lyckades kamma hem 40 (43) poäng i en NBA-match. Sedan pensioneringen har han köpt NBA-klubben Charlotte Homets och skapat ett eget varumärke, Air Jordan, som riktar in sig på basketskor- och kläder.

Ville nå toppen

Jordan har efter sin sportkarriär lyckats etablera sig som affärsman och är nu den tredje rikaste afrikansk-amerikanen, främst genom samarbetet med Nike. Hans smeknamn från proffstiden, Air Jordan (som han fick för att han hoppade så högt) , fick namnge det nya varumärket. Ingen blev förvånad när Jordans skor såldes för miljonsumma nyligen, skorna var för övrigt var det sista paret som Jordan spelade i innan samarbetet. Han bar dem under OS och skänkte dem efteråt till en bollkalle och under 2017 såldes de på auktion för motsvarande svindlande 1,6 miljoner kronor. Jordans personliga liv har präglats av mordet på hans far 1993, då hans första “pensionering´” inleddes. Han har ett rykte om sig av att vara ganska hårdför, dominant och att vilja vinna till varje pris – förmodligen ett måste om man som han vill nå den absoluta toppen. Jordan har 5 barn från 2 äktenskap.

Den perfekta underhållningen

Förutom basket finns det ju många ställen där man både kan roa sig och röra sig på samtidigt. Kanske rolig bowling stockholm eller bowling på någon annan plats kan vara en trevlig aktivitet där man både får röra på sig och ha väldigt kul på samma gång. Det kan vara något för familjer, kompisgänget eller en första dejt – bättre än att sitta och stirra på varandra nervöst över en drink. På bowlingen slipper du fastna i en tråkig konversation vare sig det gäller någon du knappt känner eller egentligen inte vill umgås med. Ännu bättre funkar det på barnen, när de börjar tröttna på hamburgaren – ut på banan med dem bara så får de springa av sig! Att man samtidigt får motion är ju inte heller fel, då kan man sedan lugnt unna sig en extra stor pommes!

Related posts