Bli en bättre basketspelare

Basket är en sport som länge har intresserat människor över hela världen. Barn spelar basket, så väl som ungdomar och vuxna. Sporten är så stor att den spelas på gården så väl som professionellt, t.ex. NBA. Casinon på nätet låter dig till och med satsa pengar på sporten, men hur börjar man egentligen spela basket och hur blir man en riktigt bra basketspelare?

Vem som helst kan egentligen spela basket. Det enda som krävs är att du har en basketboll och en basketkorg, vilket gör sporten till ett väldigt billigt och bra alternativ för barn och vuxna. Du kan ta med dig bollen och spela tillsammans med vänner, men du kan också använda dig av sporten när det är dags för teambuilding på företaget. Gör ett riktigt roligt event av det hela och ta hjälp av ett företagslån från Qred för att finansiera det hela. Förvisso är det kanske få företag som faktiskt behöver låna för ändamålet, men det är en annan femma.

Det råder ingen tvekan om att det är roligt att spela basket, men vill man ta det ett steg längre kanske man är på jakt efter tips på hur man blir en riktigt bra basketspelare. Här nedan har vi samlat våra bästa knep på hur du går tillväga!

Så ska du träna

Hur du tränar kommer vara avgörande för hur duktig du blir på basket. Det är väldigt viktigt att satsa på fysträningen, något som många gärna glömmer bort. Som basketspelare behöver du se till att vara uthållig, men du måste också kunna vara både stark och explosiv i ditt spel. För att lyckas med fysträningen kan det vara bra att ha ett specifikt program, så att du har en plan att följa.

Grunden i en bra fysträning är t.ex. marklyft, knäböj och bänkpress. Med dessa övningar får du en riktigt bra grund. Glöm dock inte bort att träna bålen också. Bålen utgörs av rygg och mage.

Träna tekniker

En basketspelare ska inte bara vara snabb, stark och uthållig. Det gäller att också ha riktigt bra tekniker för att slå motståndaren eller motståndarlaget. Under en match kommer utrymme och tid vara väldigt avgörande för slutresultatet. Du behöver således se till att hålla dina motståndare på så långt avstånd från dig som möjligt. Här kan du använda dig av tre olika strategier.

  • Snabbt ändra riktning
  • Använda dig av reträttdribbling
  • Ändra din hastighet

Även om strategierna är olika så har de alla samma mål – att försöka förvirra motståndaren och på så sätt göra ditt spel mer oberäkneligt. Om du tittar på en basketmatch på tv kan du vid ett flertal tillfällen se hur spelarna använder sig av de olika teknikerna, t.ex. genom att tvärstanna och snabbt ändra riktning.

Related posts