De fyra längsta basketspelarna någonsin

För att bli en bra basketspelare krävs det att du har en mängd olika egenskaper,

fysiska såväl som psykiska. Den mest iögonfallande egenskapen är dock längd. För den som är oinsatt är det lätt att tro att en lång kropp så gott som garanterar att man blir en bra basketspelare, men riktigt så enkelt är det förstås inte. På listan över tidernas längsta basketspelare finns både stjärnskott, stabila grovjobbare och, förutom längden, rätt anonyma bollhållare. Vad vi med säkerhet kan säga är att det är svårt att spela basket om man drabbats av ledsjukdomen artros. Faktum är att det kan bli svårt att leva ett normalt och någorlunda rörligt liv. Om du lider av artros eller känner någon som gör det finns det hjälp att hämta. Hos Artros.org finns matnyttiga tips om behandlingar och fakta om sjukdomen. Med det sagt, låt oss återgå till listan över de längsta basketspelarna någonsin.

4. Yao Ming – Kina

Ming är inte bara en av de längsta basketspelarna någonsin, han är också en av de bästa. Faktum är att han är den längste spelaren som är invald i basketens hall of fame. Med sina 2,29 meter spenderade han sin professionella karriär i Shanghai Sharks och Houston Rockets. Karriären varade mellan åren 1997-2011. Idag är Ming fortsatt aktiv inom basket, men numera i rollen som chef över Kinas basketförbund samtidigt som han har fortsatta åtaganden inom sporten i USA.

3. Shawn Bradley – USA/Tyskland

Tysk-amerikanske Shawn Bradley mäter 2,30 meter och var aktiv mellan 1993-2005. Under de åren spelade han för Philadelphia 76ers, New Jersey Jets och Dallas Mavericks. Han var en framgångsrik spelare som bland annat vann titeln Most Valuable Player och har ett rekord för flest antal blockar i en och samma match.

2. Manute Bol – Sudan

Bol var en duktig basketspelare från Sudan som mätte 2,31 meter i strumplästen. Hans främsta styrka som spelare var hans förmåga att blocka, en förmåga som ledde till att han fick spela för klubbar som bl.a. Washington Bullets, Golden State Warriors och Miami Heat. Aktiv som spelare var han mellan år 1985-1996 när han avslutade karriären med en kortare sejour i C. Montana Forli.

1. Gheorghe Muresan – Rumänien

Muresan är den längste spelaren någonsin i NBA med sina 2,31 meter (någon tiondels centimeter längre än Manute Bol). Under sin aktiva karriär mellan 1991-2006 spelade hand bland annat för Washington Bullets, New Jersey Jets och Maryland Nighthawks. Han var definitivt en kompetent spelare men illustrerar utöver det väldigt väl tesen att längd inte är allt på en basketplan. Hans problem var i första hand det att hans längd gjorde honom skadebenägen vilket satte käppar hjulen för hans karriär. Han lyckades inte riktigt nå den översta toppen bland spelare.

Related posts