Tre av de största basketstjärnorna genom tiderna

 

När det diskuteras vilka basketspelare som är bäst genom tiderna hamnar fokus helt naturligt på NBA. Trots allt är det världens bästa basketliga med Världens bästa spelare med bred marginal. I denna artikel kommer en närmare titt på några av de största spelarna någonsin.

  • Michael Jordan. En av sportens absolut mest framgångsrika spelare som lyckades uppnå i princip allting under Jordan_Scorpionssin långa karriär. Bland annat vann han 6 NBA-finaler av 6 möjliga och blev utsedd till den mest värdefulla spelaren i samtliga finaler. Han dominerande inte bara offensivt, utan var också väldigt skicklig defensivt. Under 1988 vann han pris som ligans mest värdefulla spelare, årets defensive spelare och dessutom vann han poängligan för hela NBA. Han var beryktad för sin oerhörda spänst. För de som såg matcher när Jordan var som bäst verkade det nästan som om han kunde trotsa tyngdlagen. Han representerade i huvudsak Chicago Bulls under sin karriär och är en legend inte bara i Chicago utan världen över.
  • Kareem Abdul-Jabbar. Ett tecken på hans storhet är att han spelade 20 säsonger på absolut toppnivå. Han var hela 218 cm lång och utnyttjade sin storlek på ett närmaste perfekt sätt. Sett över hela NBA-karriären lyckades han samla ihop smått otroliga 38 387 poäng. Kareem Abdul-Jabbar blev NBA-mästare 6 gånger och blev också utsedd till ligans mest värdefulla spelare 6 gånger.
  • Magic Johnson. Han anses vara en av de största ochMagic Johnson vann sin första NBA-titel som nykomling år 1980 med Los Angeles Lakers. Det laget ledde han till sammanlagt 5 titlar. Mest känd var han för sin fantastiska spelförståelse och otroliga passningar. 1991 chockades basketvärlden när Magic Johnson meddelade att han hade HIV och skulle sluta spela basket. Det bidrog till en stor aids-debatt i USA.

Related posts